Rulo Gofretli Pasta Tarifi

TARİFİN MALZEMELERİ

– 55-62 Adet Rulo Gofret (içi beyaz dolgulu
rulo)
– 13 yemek kaşığı Şeker
– 13 yemek kaşığı İrmik
– 3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
– 2 yemek kaşığı Tereyağ
– 1,5 Litre Süt
– 1 Paket Çikolata Sosu
– 2 Su bardağı Süt

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Rulo gofretli pasta tarifi için ocağın altını yakın ve genişcene bir tencerede irmik ve süte tozşekerinizi katarak tahta bir kaşık yardımı ile iyce karıştırınız.

Kayandıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içersine hindistan cevizi ve tereyağı ekleyip bir kenarda güzelce karıştırınız.

Tereyağı güzelce erisin içinde.

Kek kalıbınızın içini yağlı bir kağıt yardımı ile kaplayın ve muhallebi yardımı ile etrafını rulo gofretlerle çepe çevre kaplayınız. Artan muhallebinizi ortasına dokerrek doldurun.

Rulo pastanın üstü için küçük bir tane tencerenizin içine süt ve çikolata sosunu koyup güzelce dibini tuturmamak için sürekli karıştırarak pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alıp karıştırarak soğumasını sağlayın, sonra kalıbın içindeki muhallebinin üzerine dökün ve istünü düzeltin kaşığın sırtı ile.

Bu esnada üstünü süslemek isteyen hindistan cevizi ve ya benzeri şeylerle ekleyip sonra soğuması için ılıdıktan sonra dolaba koyabilir.

Soğuduktan sonra rulo gofretli pastamız hazırdır…

Çocuklar’ın lezzetine doyamadığı diğer bir tarip profiterol tarifi burdan bakabilirsiniz…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir