Sosu için;
Ekmek içi yoğurma kabının içerisine alınır ve çok az şu ilavesi ile hamur kıvamına getirilir.
Üzerine kıyma, baharatlar, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça ve ince kıyılmış maydanozlar ilave edilip, kıvamlı bir hal alıncaya kadar iyice yoğurulur.
Hazırlanan köfte harcından parçalar kopartılır ve parmak büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde dilimlenip, kızgın sıvı yağın içerisinde kızartılır.
Biberler yıkanıp, ortadan ikiye bölünüp aynı yağın içerisinde kızartma işlemine devam edilir.
Son olarak köfteler de arkalı önlü olarak kızartılıp hazır edilir.
Kızarmış köfte ve patatesler, genişçe bir fırın tepsisinin içerisine konulur.
Kızartılmış olan biberler de aralarına yerleştirilir.
3-4 yemek kaşığı sıvı yağın içerisinde salça ve domatesler çok az tuz ilavesi ile 2 dakika kadar kavrulur.
Ardından 1 su bardağı su ilave edilir ve kaynayınca ocaktan alınıp, tepsideki izmir köftenin üzerine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılan 200° fırında 20 dakika kadar pişirilir.