Yöresel Tatlarda Bugün:Çaput Aşı/Denizli

Çaput aşı tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak etsuyu
  • 30 gr tereyağı
  • 50 ml koruk suyu
  • 100 gr kuzu eti
  • 10~12 taze asma yaprağı
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon
Çaput aşı  hazırlanışı

Yöresel tatlarda bugün Denizli yöresine ait özel bir yemek…

Pirinci bol suda yıkayıp soğuk suda 15 dakika kadar bekletin.

Tereyağını eritip pirinci ( kavurma esnasında çakıl taşlarının birbirine vurmasına benzer bir ses çıkartıyorsa kıvama gelmiş demektir) kavurun.

Ayrı bir tavada kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve etsuyunu ilave ederek kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.Üzerine ekleyebileceğiniz nane yaprağı veya üzüm salkımıyla şık sunumlar yaratarak sıcak servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir