Vişneli Crumble

 Malzemeleri
150 gr. tereyağı
150 gr. un – 1,5 su bardağı
50 gr. toz şeker – 3 yemek kaşığı
500 gr. donuk vişne
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Vişnelerin üzerine pudra şekeri serpin harmanlayın ve fırın kabınızın içerisine yayın.

Un, toz şeker ve tereyağını elinizle ufalayın, iri parçalar kalabilir, çok ufaltmaya çalışmayın.

Crumble yaptığınız karışımı vişnelerin üzerine serpiştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Not
İster büyük kaba tek bir tane, ister küçük kaplara birkaç tane porsiyonluk yapabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir