İçi İçin:
Dış Hamurun Harcı İçin:
İçi İçin; soğanları ince ince doğrayıp tavaya alalım.
Üzerine margarini yarısını ilave edip iyice kavuralım.
Sonra kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
Daha sonra biber salçasını, tuzu, reyhanı, karabiberi, pul biberi ve kalan margarini ilave edip biraz daha kavuralım.
Son olarak ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Dış hamurun harcı için; bulguru 1 su bardağı kaynamış su ile ıslatalım ve üzerini kapatalım.
Suyunu çekip hafif şişen bulgurun içine irmiği ilave edelim.
Elimizle 1 türk kahvesi fincanı suyu serpe serpe ilave edip yoğuralım.
Sonra biber salçasını, yumurtayı, tuzu ve kimyonu ilave edip hamur sakız gibi olana kadar iyice yoğuralım.
Son olarak unu ilave edip tekrar yoğuralım. (hamurun kıvamına göre un ilavesi yapılabilir)
Elimizi ılık su ile ıslatıp hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve yuvarlayalım.
Düz zemine serdiğimiz naylon torbanın üzerine koyup elimizle resimdeki gibi açalım.
Üzerine kıymalı harçtan koyup naylon torba ile ikiye katlayalım.
Bir kase kullanarak resimdeki gibi bastırarak şekillendirelim.
Hazırladığımız köfteleri temiz bir bezin üzerine alıp üzerlerini örtelim. (kurumamaları için)
İçli köfteleri arzuya göre kaynamış tuzlu nar ekşili bol su da haşlayarak ya da bol kızgın yağda kızartarak pişirebilirsiniz.
Pratik içli köftelerimizi yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Su da haşlamak isteyenler; tencereye 10 su bardağı su koyalım.
İçine 1 tepeleme yemek kaşığı tuzu ve 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu koyup kaynatalım.
Kaynayan suya nazikçe içli köfteleri 4 er 5 er ilave edelim.
Pişen köfteler suyun yüzüne çıkınca kevgir ile suyunu süzerek servis tabağına alalım.
Yağda pişirecekler ise; yağı ısıtalım.
Üzerine köfteleri 4 er 5 er ilave edip arkalı önlü pişirelim.
Çok çabuk piştiği için dikkatli olalım.
18-20 adet içli köfte çıkıyor.