Mandalinin Bilinmeyen Faydaları

Bu tatlı, turuncu renkli meyve bize göre, sunduğu faydalara rağmen portakal kadar hakkettiği yerde değil. Aşağıda yazdığımız nedenlerle haklı olduğumuzu anlayacaksınız.

* Mandalina da tıpkı portakal gibi düşük kalorili bir meyvedir. Bununla beraber portakaldan çok daha fazla anti-oksidan içerir.

* Güçlü bir C vitamini deposudur. C vitamini kolojen sentesinde, yaranın çabuk iyileşmesinde, kış hastalıklarından korunmada, anti-kanser ve anti-viral özellikleriyle çok gerekli bir vitamindir. Ayrıca vücuttaki demir emilimini sağlar.

* İçindeki güçlü antioksidanlar ve doğal çözünür ve çözünmez lif sayesinde kanser, romatizma, obezite, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

* İçindeki lifler( pektin, hemi-selüloz) sayesinde bağırsaktaki kolesterolün emilimni kısıtlayarak obeziteyi engeller.

* Saça ve cilde faydalı. İçindeki antioksidanlar cildin parlamasını sağlar,yaşlanmasını engeller. Saç derisini düzenler, saçın uzamasına destek olur.

Kullanım önerileri:

* Yapacağınız ıspanaklı, yeşillikli salataya mandalina katabilirsiniz.
* Mandalinanın suyunu makarnanıza ekleyebilirsiniz. Az miktarda eklendiğinde güzel bir tat verecektir.
* Tavuk ve balıkta da mandalinanın suyunu kullanıp, tat zenginliği yaratabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir