Bu tatlı, turuncu renkli meyve bize göre, sunduğu faydalara rağmen portakal kadar hakkettiği yerde değil. Aşağıda yazdığımız nedenlerle haklı olduğumuzu anlayacaksınız.
* Mandalina da tıpkı portakal gibi düşük kalorili bir meyvedir. Bununla beraber portakaldan çok daha fazla anti-oksidan içerir.
* Güçlü bir C vitamini deposudur. C vitamini kolojen sentesinde, yaranın çabuk iyileşmesinde, kış hastalıklarından korunmada, anti-kanser ve anti-viral özellikleriyle çok gerekli bir vitamindir. Ayrıca vücuttaki demir emilimini sağlar.
* İçindeki güçlü antioksidanlar ve doğal çözünür ve çözünmez lif sayesinde kanser, romatizma, obezite, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
* İçindeki lifler( pektin, hemi-selüloz) sayesinde bağırsaktaki kolesterolün emilimni kısıtlayarak obeziteyi engeller.
* Saça ve cilde faydalı. İçindeki antioksidanlar cildin parlamasını sağlar,yaşlanmasını engeller. Saç derisini düzenler, saçın uzamasına destek olur.
Kullanım önerileri:
* Yapacağınız ıspanaklı, yeşillikli salataya mandalina katabilirsiniz.
* Mandalinanın suyunu makarnanıza ekleyebilirsiniz. Az miktarda eklendiğinde güzel bir tat verecektir.
* Tavuk ve balıkta da mandalinanın suyunu kullanıp, tat zenginliği yaratabilirsiniz.