Kıymalı Makarna Yapılışı

Kıymalı Makarna Yapılışı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket makarna
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • üzeri için; kıyılmış dere otu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Kıymalı Makarna Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı

İstediğiniz türde makarna kaynar suda haşlanarak pişirilir. Bir tencerede kıymalar sıvı yağ ile kavrulur. Yemeklik ince ince doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Soğanlar hafif kavrulunca küçük küçük doğranan biberler ilave edilir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra salçası eklenir ve karıştırılır. Daha sonra rendelenmiş domatesler ve baharatlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Bu arada haşlanan makarnalar süzülerek onlarda pişmekte olan sosa ilave edilir. Sos her tarafına eşit dağılıncaya kadar karıştırılarak ocaktan alınır. Kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir