Hindistan cevizli puf kek

Hindistan cevizli puf kek malzemeler:

  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
  • ½ su bardağı Hindistan cevizi
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hindistan cevizli puf kek hazırlanışı:

  • Yumurtaları köpürene kadar mikserde çırpın.
  • Şekeri ilave edip çırpma işlemine devam edin.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyin.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
  • Hindistan cevizi ve ceviz parçalarını bu karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  • Yağlamış olduğunuz kek kalıbına harcı dökün.
  • Keki 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarmadan kürdan ya da bıçak batırın, temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Fırından çıkardığınız kekin iyice soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir