Fırında Kaşarlı Mantar

Malzemeler

  • 10-12 adetmantar
  • 100 gramkaşar peyniri
  • 1-2 daltaze kekik
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 demetmaydanoz

Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları temizleyin. Dilerseniz soyun veya kağıt havlu ile üzerini temizleyin.
  2. Mantarların saplarını koparın. Sapları halka halka doğrayın.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  4. Tereyağını bir tavada eritin ve halka halka doğradığınız mantarın saplarını tuz, karabiber ve kekik ile soteleyin.
  5. Sapları çıkan mantarları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
  6. Fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca maydanozlarla süsleyin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir