Çin Böreği

MALZEMELERİ:
3 tane hazır yufka
2 tane yumurta beyazı
Süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Galeta unu
HARCI İÇİ:
1 tane soğan
2 tane pırasa
2-3 tane lahana yaprağı
100-150 gr. dana kıyma
1 tane havuç
Sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Havucumuzu traşlıyoruz ve ardından rendeliyoruz. Pırasalarımızın üst kabuklarını soyuyoruz. ince ine julyen olarak doğruyoruz.

Lahana yapraklarımızı da güzelce yıkadıktan sonra aynı şekilde doğruyoruz. Soğanımızı soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz.

Tavaya sıvı yağ veya tereyağı koyuyoruz. Soğanımızı atıyoruz biraz kavurduktan sonra kıymamızı ilave ediyoruz ve güzelce kavuruyoruz.

Kıymalarımız tek tek olunca, havucu ekliyoruz. Bir iki dakika kavurduktan sonra pırasa ve lahanaları ekliyoruz. Tuzunu katıyoruz. Tüm malzemelerimiz güzelce yumuşayınca altını kapatıyoruz.

Sosu için sıvı yağ ve yumurta beazlarını bir kasede çırpıyoruz. Yufkalarımızı tezgaha üst üste açıyoruz. Her yufkanın üzerine hazırladığımız sostan sürüyoruz.

Üst üsteyken sekiz üçgen parçaya bölüyoruz. Üç katlı üçgen parçamızın geniş kısmına harcımızdan koyup, bir güzel sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.

Tüm parçaları bitiriyoruz. Geniş bir kaba süt koyuyoruz. Böreklerimizi içine atıp, beş dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra sütten alıyoruz ve her taraflarını galeta ununa buluyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz. Böreklerimizi atıyoruz ve güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir