Çikolatalı Milföy Katları Malzemeleri
Milföyler için Malzemeler
2-3 adet büyük milföy hamuru
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Mousse için Malzemeler
250 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı ( 60 ml ) soğuk krema
1 tepeleme çorba kaşığı un ( 1/2 Su bardağı )
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası ( 1/2 Su bardağı )
1 paket toz vanilya
50 gr bitter çikolata ( %60-70 )
50 gr şeker
Kakao ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Pudra şekeri ( Ara katlara ve üzerine serpmek için )
Milföylerin hazırlanışı
Fırını 210 derecede ısıtın.
Merdaneyle biraz inceltin.
Milföylerden küçük dikdörtgenler kesin.
Fırında renk alıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra karamelize etmek için fırından çıkarın, üzerine pudra şekerini serpin ve 4-5 dk daha fırında pişirin.
Mousse hazırlanışı
Vanilya ve sütü kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Yumurta sarılarının rengi açıldıktan sonra, un ve mısır nişastasını ekleyin. Karıştırın. Sütten bu karışıma azar azar ekleyin bu esnada da çırpmaya devam edin.
Bu karışımı yeniden tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak çok yoğun bir hal alıncaya kadar pişirin. Karışım neredeyse macunumsu bir hal almalı.
Ateşten alın üzerine kırdığınız çikolataları ekleyin ve karıştırarak eritin.
Kenara alın ve soğutun.
Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
İyice soğuyunca çırptığınız kremayı bu karşıma yedirin.
Karışıma sıkma torbasına alın.
Pişirdiğiniz milföy hamurlarının aralarına hazırladığınız bu karışımdan sıkarak kat kat olmasını sağlayın.
İsterseniz aralarına pudra şekeri ve kakao da ekleyebilirsiniz.