Cevizli Ev Baklavası

Malzemeler

  • 1 su bardagi sut
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 corba kasigi sirke
  • 2 yumurta
  • yarim tatli kasigi dolusu vanilya(isteyen koymayabilir)
  • 300 gr ceviz
  • 5 su bardagi un..
  • yumusak hamur olacak kivamina gore eklersiniz
  • 300 gr nisasta
  • 200 gr un
  • serbet;
  • 4 su bardagi seker,
  • sekeri bir parmak gececek kadar su.
  • 2 damla limon
  • Tüm malzemeleri karistirin.
  • 2 parcaya ayirip dinlendirin.
  • sonra bu parcalarin herbirini 20 ye ayirip nisasta un karisimiyla acip herbirini aralarina bol bol nisaata koyup ust uste koyun.
  • sonrada bunlardan bir tane buyuk yufka elde edip tepsiye serin uzerine cektiginiz cevizi serpin diger 20 taneyide ayni islemden gecrip ustune serin.
  • dilimleyip uzerine eritilmis sicak tereyag doukup onceden 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar bekleyin cikarinca ilik serbeti dökün

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir