Cevizli Ev Baklavası
By Admin on 22 Eylül 2015
Malzemeler
- 1 su bardagi sut
- 1 paket kabartma tozu
- 1 corba kasigi sirke
- 2 yumurta
- yarim tatli kasigi dolusu vanilya(isteyen koymayabilir)
- 300 gr ceviz
- 5 su bardagi un..
- yumusak hamur olacak kivamina gore eklersiniz
- 300 gr nisasta
- 200 gr un
- serbet;
- 4 su bardagi seker,
- sekeri bir parmak gececek kadar su.
- 2 damla limon
- Tüm malzemeleri karistirin.
- 2 parcaya ayirip dinlendirin.
- sonra bu parcalarin herbirini 20 ye ayirip nisasta un karisimiyla acip herbirini aralarina bol bol nisaata koyup ust uste koyun.
- sonrada bunlardan bir tane buyuk yufka elde edip tepsiye serin uzerine cektiginiz cevizi serpin diger 20 taneyide ayni islemden gecrip ustune serin.
- dilimleyip uzerine eritilmis sicak tereyag doukup onceden 200 derece isitilmis firinda kizarana kadar bekleyin cikarinca ilik serbeti dökün
Okunma:
465