Boşnak Böreği Tarifi

Boşnak Böreği Tarifi

 Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 40dk

Boşnak Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3. 5 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Biraz sıvı yağ
  • İçine arzuya göre peynir, ıspanak, patates, pırasa, vs

Boşnak Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Önce unumuzun 100/80 lik kısmını derin bir kaba alıp üstüne tuz ekliyoruz ve yavaş yavaş kaynardan biraz soğuk olan ılık suyumuzu ilave ediyoruz ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 2 ye bölüp parçaları sırayla 2 kez iyice yuğuruyoruz ve üstüne streç kaplayıp en az yarım saat en fazla 1 saat dinlendiriyoruz.
İyice yoğurup dinlenen hamurumuzu sofra örtüsünün üstüne alıp bir miktar un ekip biraz merdaneyle büyütüyoruz ve üsuüne erittiğimiz yağ karışımını azıcık üstüne gezdirip ellerimizle kenarlarından büyütmeye başlıyoruz masanın boyutuna gelene kadar incecik zar gibi bi yufka olacak ve iki karşılıklı taraflara iç harcımızı koyuyoruz azıcık daha yağ karışımından gezdiriyoruz sofra örtüsünün kenarlarından tutup yufkayı her iki taraftan eşit şekilde yuvarlayıp ortada buluşturuyoruz ve ortadan ikiye ayırıyoruz uzuuun 2 adet sarılmış rulo elde ediyoruz ve tepsimize videodaki gibi yerleştiriyoruz ve diğer 2. Parça hamurada aynı işlemi uyguluyoruz.
Üzerine yağ karışımından sürüp önceden ısıttığımız 180 c fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir