Çikolata ve kabak tatlısının eşsiz buluşması…
Malzemeler
- 125 gr. tereyağ
- 3 paket bitter çikolata (kare)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı krema
- 2 su bardağı kabak püresi
Kabak püresi için
- 2 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Bal kabaklarını doğrayın üzerine şeker ve suyu ekleyip ocakta pişirin,soğuduktan sonra blendırdan geçirin.
Yapılışı
- Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Kakao ve unu eleyin.
- tozşeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene dek çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş kalıba hamuru dökün.
- Ayrı bir kap içinde kabak püresi ve krema mikser ile çırpın.
- Balkabak püresini browninin üzerine ara ara yayın,bir bıçakla daireler çizerek yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- İyice soğuduktan sonra dilimleyin.
Okunma:
532