Baharatlı Lübnan Pilavı

Malzemeler
• 8 kalem pirzola
• 2 su bardağı basmati pirinç
• 1 adet havuç
• 1 adet iri boy soğan
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 1 tatlı kaşığı kakule
• 1 tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 tatlı kaşığı karanfil
• 1 tatlı kaşığı toz kimyon
• 30 gr yaban mersini
• 30 gr çam fıstığı
• 30 gr badem kabuksuz tuzsuz
• 30 gr kabuksuz tuzsuz antep fıstığı
• 1\2çay bardağı zeytinyağı
• 30 gram tereyağı
• Tuz
lübnan_01
Yapılışı
• Pirzolalarınızı 2 şer kalemlik kestirin.(yerine kuzu incik de kullanabilirsiniz)

• Soğanları uzunlamasına iri iri doğrayın. Havucu ince julyen doğrayın.

• Tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup soğanı harlı ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kenara alın.

• Aynı yağda havucun suyunu saldırıp onu da bir kenara alın.

• Bir tencerede harlı ateşte kuzu etlerini çevirin. Baharat buketinizi ilave edip etin 2 cm üstüne çıkacak kadar su koyun, tuzunu ekleyin.

• Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 1,5 – 2 saat çok hafif ateşte pişmeye bırakın.

• Bir tencerede 2 bardak suda bademlerle antep fıstıklarını birkaç dakika kaynatın, sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.

• Yağda sırasıyla çam fıstıklarını, antep fıstıklarını, bademleri en son da yabanmersinlerini rengi değişinceye kadar kavurun.

• Kuzu eti pişince tencereden çıkarın, et suyunu süzüp 3 su bardağı suyu pilav için ayırın. Eti yine pişme suyuna geri koyun.

• Pirinci yıkayıp süzün.

• Yağı kızdırın, pirinci ve kavurduğunuz soğan ve havuçları içine atın, pirinç saydamlaşana kadar tahta spatulayla karıştırın. Bu işlem yaklaşık 3 dakika sürer.

• Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın ama kapağını açmayın.

• Pilavla suyundan süzdüğünüz eti, üstüne çam fıstığı, antep fıstığı , badem ve kuru üzümleri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir