• Soğanları uzunlamasına iri iri doğrayın. Havucu ince julyen doğrayın.
• Tavaya 2 çorba kaşığı yağ koyup soğanı harlı ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kenara alın.
• Aynı yağda havucun suyunu saldırıp onu da bir kenara alın.
• Bir tencerede harlı ateşte kuzu etlerini çevirin. Baharat buketinizi ilave edip etin 2 cm üstüne çıkacak kadar su koyun, tuzunu ekleyin.
• Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 1,5 – 2 saat çok hafif ateşte pişmeye bırakın.
• Bir tencerede 2 bardak suda bademlerle antep fıstıklarını birkaç dakika kaynatın, sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.
• Yağda sırasıyla çam fıstıklarını, antep fıstıklarını, bademleri en son da yabanmersinlerini rengi değişinceye kadar kavurun.
• Kuzu eti pişince tencereden çıkarın, et suyunu süzüp 3 su bardağı suyu pilav için ayırın. Eti yine pişme suyuna geri koyun.
• Pirinci yıkayıp süzün.
• Yağı kızdırın, pirinci ve kavurduğunuz soğan ve havuçları içine atın, pirinç saydamlaşana kadar tahta spatulayla karıştırın. Bu işlem yaklaşık 3 dakika sürer.
• Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın ama kapağını açmayın.
• Pilavla suyundan süzdüğünüz eti, üstüne çam fıstığı, antep fıstığı , badem ve kuru üzümleri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.