Fırında Kaşarlı Mantar
By Admin on 23 Aralık 2016
Malzemeler
-
10-12 adetmantar
-
100 gramkaşar peyniri
-
1-2 daltaze kekik
-
1 yemek kaşığıtereyağı
-
1 çay kaşığıkekik
-
1 çay kaşığıtuz
-
1 çay kaşığıkarabiber
-
1/2 demetmaydanoz
Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyin. Dilerseniz soyun veya kağıt havlu ile üzerini temizleyin.
- Mantarların saplarını koparın. Sapları halka halka doğrayın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tereyağını bir tavada eritin ve halka halka doğradığınız mantarın saplarını tuz, karabiber ve kekik ile soteleyin.
- Sapları çıkan mantarları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
- Fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin. Fırından çıkınca maydanozlarla süsleyin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Okunma:
430