Malzemeler
- 1 paket yufka
- 1 kg. patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır?
-
Üçgen biçiminde kesilmiş her bir yufkayı pipetin üzerine sarın ve sigara böreği şekli verin.
-
Bir tavanın içine sıvı yağı alın. Elde ettiğiniz tüm parçaları yağda kızartın.
-
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
-
Biberlerin tohumlu kısımlarını çıkarın. Onları minik küpler halinde doğrayın.
-
Patlıcanları soyacak yardımıyla alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu suyun içinde bırakın.
-
Patlıcanları suyun içinden çıkarın ve süzün.
-
Bir tavanın içerisine sıvı yağ, biber ve soğanları alarak kavurma işlemine başlayın.
-
Soğan ve biberler kavrulduktan sonra içine patlıcanları ilave edin. Piştiğinde ocaktan alın.
-
Ayrı bir yerde sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
-
Bir tavanın içine salçaları, sıvı yağ, su, tuz ve baharatları alarak bir sos hazırlayın.
-
Bir tabağın içine kızarttığınız yufka parçalarını alın. Üzerine sebze sotesini yayın.
-
Ardından sostan bir miktar gezdirin ve yoğurtu ilave edin. Son olarak kalan sosu yoğurdun üzerinden gezdirerek servis edin.