Balkabaklı Brownie

Çikolata ve kabak tatlısının eşsiz buluşması…

Malzemeler

  • 125 gr. tereyağ
  • 3 paket bitter çikolata (kare)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 su bardağı kabak püresi
 Kabak püresi için
  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
Bal kabaklarını doğrayın üzerine şeker ve suyu ekleyip ocakta pişirin,soğuduktan sonra blendırdan geçirin.
Yapılışı
  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Kakao ve unu eleyin.
  • tozşeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene dek çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş kalıba hamuru dökün.
  • Ayrı bir kap içinde kabak püresi ve krema mikser ile çırpın.
  • Balkabak püresini browninin üzerine ara ara yayın,bir bıçakla daireler çizerek yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • İyice soğuduktan sonra dilimleyin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir