Yöresel Tatlarda Bugün:Sini Mantısı/Kütahya

Sini Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • Yoğurt
  • Nane
  • Sarımsak

Sini Mantısı Tarifi Yapılışı

Hamuru verilen malzemelerle hazırlıyoruz. Un, yumurta, tuz ve su ile sert bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz. Yoğururken biraz zorlanmanız gerekecek. Hamur elimize yapışmayacak ve sert bir hale gelince üzerini ıslak bir bezle kapatıp iç malzemesini hazırlayıncaya kadar dinlendiriyoruz.
Kıymanın içine bir adet kuru soğan rendeleyip tuz ve karabiber ile güzelce yoğuruyoruz. Hepsinin birbirine karışmış olması gerekiyor.

Hsino_01amurumuzu eşit büyüklükler de yuvarlayıp tek tek açıyoruz. İlk bezeye açtıktan sonra şeritler halinde kesip kıyma parçalarını üzerine koyup kapatıyoruz. İşte bu kapatma işi zor olan:) Kapattığımız mantıları yağlanmış tepsinin üzerine sıkı sıkı diziyoruz ve üzerine zeytinyağı döküp fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

 

Piştikten sonra tepsinin içine salça ile su koyup ocakta biraz kaynatıyoruz. Resim de görüldüğü gibi mantının ismi buradan geliyor, sini tepsi mantısı.
Kaynayan salçalı suyun içine mantılarımızı koyup biraz sosu çektirdikten sonra iyice suyunu çekmesi için fırına veriyoruz. Fırında 15 dakika civarı bekletmemiz yeterli. Mantılarımız hazır, sarımsaklı yoğurt ve nane eşliğin de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ve kolay gelsin:)

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir