Üç Renkli Börek

Malzemeler

Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı

Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz. İçine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavurduktan sonra içine karabiberi, kimyonu, naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde havuçları rendeleyip bir çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ile karıştırıyoruz.

Daha sonra ince ince doğranmış ıspanakları tuz ve sıvı yağ ile iyice karıştırıyoruz ve suyunu sıkıyoruz.

Yufkanın birini alıp açıyoruz ve her yerine gelecek şekilde kıymalı içi döküyoruz. Ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Sonra ikinci yufkayı alıp içine havuçlu içi döküp her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde, ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Üçüncü yufkaya da ıspanaklı içle aynı işlemi yapıyoruz.

Daha sonra dördüncü yufkayı açıyoruz ve içine iki çorba kaşığı sıvı yağ döküp yufkanın her yerinin yağlanmasını sağlıyoruz. Ve yufkanın orta yerine hazırladığımız rulolardan birini koyuyoruz ve yanına ikinci ruloyu koyuyoruz üçüncü ruloyu da iki rulonun üzerine gelecek şekilde koyup dördüncü yufka ile birlikte yeniden rulo şeklinde sarıyoruz. Ve iki parmak genişliğinde kesip üzerilerine yumurta sarısı sürüp kızarana dek fırında pişiriyoruz. viagra discount

Afiyet olsun 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir