2015 İlkbahar-Yaz moda trendleri

2015 İlkbahar-Yaz sezonunda bizi hangi trendlerin beklediğini, hangi detayların öne çıkacağını merak ediyorsanız, trend raporumuzu mutlaka okuyun.2015-ilkbahar-yaz-moda-trend-koleksiyon-sezon-marc-jacobs

Asker stili

Birkaç sezondur kamuflaj gardıroplarımıza girmişti. Farklı renklerdeki kamuflaj deseni birçok koleksiyonda karşımıza çıktı. Bu sezon da tasarımcılar asker modasını geride bırakmıyor ve hem tarz hem renk olarak bu trendi podyumlara taşımaya devam ediyor. Asker rengine neredeyse her modacının koleksiyonunda rastlamak mümkün. Acne, Marc Jacobs ve No.21 bu modacılardan sadece bazıları. Haki renkli tulumlar, bol cepli montlar ve üniforma görünümlü elbiseler bahar ve yaz sezonunda oldukça popüler.

2015-ilkbahar-yaz-moda-trend-koleksiyon-sezon-dkny

Etek katmanları

Önümüzdeki sezon çok ilginç bir trend bizi bekliyor. Önlük gibi görünen ve üst üste giyilen etekler son zamanlarda pek de rastlamadığımız yepyeni bir akım. Peter Som, TOME ve DKNY gibi markalar koleksiyonlarında üst üste giyilmiş eteklere yer verdi. İster dar midi bir eteğin üzerine kısa ve pileli bir parça ister uzun bir eteğin üzerine midi kalem bir etek ile tamamlayın, moda bu sezon yaratıcılığa oldukça açık gibi görünüyor.

12

Asimetrik kesimler

Tek omuzlar ve asimetrik kesimler yaz sezonunda sıkça karşımıza çıkacak. Ralph Lauren’in tek omuzlu bluzleri, Maison Martin Margiela’nın bir tarafı uzun etekleri ya da Costume National’ın asimetrik kesimli elbiseleri bize oldukça diagonal bir sezonun ipuçlarını veriyor. 2015 İlkbahar-Yaz sezonunda etek ya da üst fark etmeksizin birçok ürüne asimetrik kesimler hakim olacak.

13

Yelekler

Uzun yelekler bu yıl podyumlarda en çok dikkat çeken parçalar arasında yer aldılar. Hem elbise gibi hem de yelek olarak giyilebilen parçalar bahar ve yaz günlerinde oldukça kullanışlı olacak. Yelek modasını podyumlarda sergileyen isimler arasında Reed Krakoff, Rag and Bone, 3.1 Philip Lim, Opening Ceremony ve Tory Burch gibi ünlü markalar yer alıyor.

14

Masa örtüsü deseni

Sezonun şüphesiz en çok dikkat çeken trendi ise masa örtüsü desenine sahip kumaşlar. Brigitte Bardot’nun favori deseni son yıllarda hiç bu kadar popüler olmamıştı. Genellikle mavi ve pembe tonlarının kullanıldığı masa örtüsü deseni Oscar de la Renta’nın bluz ve trençkotlarında daha büyük boyutlarda kullanılmış. Michael Kors’un minik kareleri tercih ettiği pembe elbisesi, Diane von Furstenberg’in mavi orta boy bluz şortu ise Pudra.com editörlerinin favorisi oldu.

2015-ilkbahar-yaz-moda-trend-koleksiyon-sezon-loewe

Yaz süetleri

Yazın kullanmaya pek alışık olmasak da önümüzdeki sezon süetler, gardıroplarımızda yerini alacak gibi görünüyor. 70’ler etkisinin sürdüğü bu sezonda süet, koleksiyonlara damgasını vuran materyal oldu. Trençkotlarda, elbiselerde, etek bluz takımlarda her şekilde karşımıza çıkan süetler, oldukça özgün ve stil sahibi bir görünüm sunuyor. Gucci, Valentino, Miu Miu, Emilio Pucci, Derek Lam gibi isimler koleksiyonlarından süete yer veren markalar arasında.

15

Kimonolar

Yelekler gibi kimonolar da önümüzdeki sezonun en kullanışlı parçaları arasına girecek gibi görünüyor. Japon esintileri yaratan bu akım o kadar konforlu ki alışkanlık yapabilir. Alexander Wang, Vera Wang, 3.1 Phillip Lim gibi çabasız şıklıklarıyla ön plana çıkan markalar koleksiyonlarında kimonolara yer verdiler. Sabahlık görünümlü elbiselere bağlanan büyük kemerler ya da geniş parçalar ile yandan tutturulan gömlekler de bu akımı yansıtan parçalardan. Bizim favorimiz ise büyük kemerli kimono trençkotlar.

2015-ilkbahar-yaz-moda-trend-koleksiyon-sezon-victoria-beckham

Bembeyaz

Hakiden sonra sezona damgasını vuran diğer bir renk ise beyaz oldu. Beyaz kesinlikle 2015 İlkbahar-Yaz sezonunun rengi olacak. Defilelerde baştan aşağıya bembeyaz kombinasyonlar tercih eden tasarımcılar bu masum rengi gardıroplarımıza sokmaya kararlı. Victoria Beckham ve Marc by Marc Jacobs tepeden tırnağa beyaz takımları tercih ederken DKNY ve Carolina Herrera ise bembeyaz elbiseleri podyumlara taşıdı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir