Yufka Mantısı

Yufka Mantısı Malzemeleri

3 adet yufka
300 gr. kıyma
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu için malzemeler
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Kuru nane

Üzeri için malzemeler
1 kase çırpılmış süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Tereyağlı kat için malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Kuru nane

Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.

1 adet yufkayı tezgaha serin, kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.

Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Salçalı sos için, tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.

Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.

Yoğurtlu karışım için sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.

Fırından çıkan mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve naneyi üzerine dökün.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir