Tahinli Çikolatalı Kek

Tahinli Çikolatalı Kek Malzemeleri
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin

Sosu için malzemeler
2 paket bitter çikolata
½ su bardağı tahin

Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın.

Yoğurt, tahinin yarısı ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Son olarak katı malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine tahinin kalan yarısını dökün ve 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Not:
Dikdötgen yüksek bir kapta 45 dakika – yuvarlak veya daha yayvan kısa bir kapta 30-35 dakika pişirin.

Sosu için;
Benmaride erittiğiniz çikolatayı, tahin ile karıştırın ve fırından çıkan kekin üzerine dökün.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir