Reçelli Pasta

Malzemeler 
  • 3 yemek kaşığıreçel (arzu ettiğiniz meyvelerden hazırlanmış)
  • 10-15 adetyaban mersini
  • 1/2 paketkrema
  • 1 paketçikolata(80 gram)

Pandispanya için

  • 120 gramun(1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1/2 su bardağışeker
  • 4 adetyumurta
  • 15 gramkakao(1,5 yemek kaşığı)
  • 50 gramtereyağı(erimiş)
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin

Püf NoktasıTereyağını iyice soğuduktan sonra kek harcına ekleyin. Aksi taktirde kek hamuru kesilecek ve dokusu bozulacaktır.

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağını eritin ve iyice ılınması için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  3. Şeker ve yumurtayı kurdele kıvamına gelinceye dek çırpın.
  4. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu bir kabın içine eleyerek alın.
  5. 3 seferde spatula yardımıyla yumurtalı karışıma yedirin.
  6. En son erimiş tereyağını da iyice yedirerek karıştırın ve işte tamam.
  7. 16 cm’lik kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe unlayın.
  8. Kek harcınızı dökün ve 30-35 dakika pişirin.
  9. Kremayı ocakta bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  10. Çikolatayı kremanın içinde eritin ve hazır hale getirin.
  11. Pişen kekinizi iyice soğuması için kalıpta bekletin.
  12. İyice soğuynca ekmek bıçağı yardımıyla kekinizi ortadan ikiye düzgünce kesin.
  13. Dilediğiniz reçeli sürün ve kekin üst katını kapatın.
  14. Hazırladığınız çikolatalı ganajı kekin üzerinden dökün ve yaban mersinleriyle süsleyerek pastanızı hazır hale getirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir