Portakallı Kerevizli Yaprak Dolması

Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda 30 dakika bekletin)
• 2 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 adet kök kereviz
• 2 adet portakal
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı yenibahar
• 1\2 çay kaşığı toz tarçın
• 1\2 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı pirinç
• 1\2 çay bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1\2 limon suyu
• Salamura Üzüm yaprağı 300 gr
• Bir miktar tuz
Yapılışı:
• Portakaportakal dolmalların parçaları çıkartılıp suyu sıkın ve kenara alın.

• Kereviz robottan geçirin (pirinç tanesi boyutuna gelene kadar)

• Tenceremize, yarım çay bardağı zeytinyağı ve fıstıklar eklenir fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

• Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ekleyin 5 dakika kısık ateşte pembeleşinceye kadar çevirin.

• Üzerine pirinç kereviz, portakal suyu, kuş üzümü, 1\2 su bardağı su, baharatlar ve tuz ekleyin.

• Suyunu çekene kadar pişirip portakal parçalarının yarısını ekleyin ve soğumaya bırakın.

• Yapraklar ılık suda bekletin ve iyice durulayın (tuzunu kontrol edin)

• İç harç ile birlikte sarın.

• Tencereye ilk önce boş birkaç yaprak ekleyin. Üzerine sarılmış dolmaları ekleyin ve tekrardan boş birkaç yaprak ile tencereyi kapatarak, üzerine tabak koyunve 1 bardak su yarım limon az miktarda tuz atarak bir taşım kaynatıp 45 dakika kısık ateşte pişiri

• Kapağı hiç açmadan soğutun ve sonrasında servis edin (kapak soğuyana kadar açılmaz ise dolmalarınız yeşil kalacaktır)

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir