• Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ekleyin 5 dakika kısık ateşte pembeleşinceye kadar çevirin.
• Üzerine pirinç kereviz, portakal suyu, kuş üzümü, 1\2 su bardağı su, baharatlar ve tuz ekleyin.
• Suyunu çekene kadar pişirip portakal parçalarının yarısını ekleyin ve soğumaya bırakın.
• Yapraklar ılık suda bekletin ve iyice durulayın (tuzunu kontrol edin)
• İç harç ile birlikte sarın.
• Tencereye ilk önce boş birkaç yaprak ekleyin. Üzerine sarılmış dolmaları ekleyin ve tekrardan boş birkaç yaprak ile tencereyi kapatarak, üzerine tabak koyunve 1 bardak su yarım limon az miktarda tuz atarak bir taşım kaynatıp 45 dakika kısık ateşte pişiri
• Kapağı hiç açmadan soğutun ve sonrasında servis edin (kapak soğuyana kadar açılmaz ise dolmalarınız yeşil kalacaktır)