Panna Cotta Tarifi

Malzeme Listesi


  • 1 küçük paket çiğ krema
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 1 kaşık toz jelatin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Dilediğiniz mevsim meyveleri

Nasıl Yapılır


  • İlk önce kremanın hepsini orta boy sos tenceresine alarak içine şekeri ekleyip karıştırın.
  • Ardından kısık ateşte bu kaşımı kaynamaya bırakın.
  • Bu sırada ufak bir cezvede sütle beraber nişasta ve jelatini koyulaşıncaya dek karıştırın.
  • Koyulaşınca kaynamakta olan kremaya ilave ederek bir kaç dakika kadar daha karıştırın.
  • Daha sonra tüm karışımı ocaktan alıp sudan geçirilmiş bir kaba dökerek ılınmasını bekleyin.
  • En son yaklaşık bir iki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kabı ters çevirip servis tabağına alın.
  • Üstüne dilediğiniz mevsim meyvelerini dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet Olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir