Panna Cotta Tarifi
By Admin on 4 Kasım 2015
Malzeme Listesi
- 1 küçük paket çiğ krema
- 3 kaşık pudra şekeri
- 1 kaşık toz jelatin
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt
- Dilediğiniz mevsim meyveleri
Nasıl Yapılır
- İlk önce kremanın hepsini orta boy sos tenceresine alarak içine şekeri ekleyip karıştırın.
- Ardından kısık ateşte bu kaşımı kaynamaya bırakın.
- Bu sırada ufak bir cezvede sütle beraber nişasta ve jelatini koyulaşıncaya dek karıştırın.
- Koyulaşınca kaynamakta olan kremaya ilave ederek bir kaç dakika kadar daha karıştırın.
- Daha sonra tüm karışımı ocaktan alıp sudan geçirilmiş bir kaba dökerek ılınmasını bekleyin.
- En son yaklaşık bir iki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kabı ters çevirip servis tabağına alın.
- Üstüne dilediğiniz mevsim meyvelerini dilimleyerek servis edin.
- Afiyet Olsun.
Okunma:
370