- 450-500 gr orta yağlı kıyma
- 1 soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,kimyon
- 2 dilim ıslanıp sıkılmış ekmek tercihe göre
Sosu için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su(Salçanızın kıvamına göre artırmanız gerekebilir)
- Tırnak pide
Köfte için soğan ve sarımsak GoldMaster Sezar rende ile kolayca rendelenir. Kıyma, ekmek içi ve baharatlar da eklenip köfteler hazırlanır. Az yağda veya yağsız bir şekilde köfteler pişirilir. (Ben tost makinesine fırçayla biraz yağ sürüp pişirdim.)
Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Salça eklenir. İyice karıştırılıp suyu eklenir. Bir taşım kaynatılır. Pide ısıtılıp küçük küçük doğranır. Tabağa yerleştirilir. Üstüne köfteler konur ve sos dökülür. Ben gerek görmedim ama isterseniz üstüne de biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz. Afiyet olsun.(Bu tarif 4 kişiliktir.)