Mereng Brule

9 yumurta beyazı
500 gr toz şeker
1 tutam tuz
Taze mevsim meyveleri

– Bütün malzemeyi mikser ya da el blender’ı ile 5 – dakika kadar çırpın. Karışım kar kıvamına gelinceye kadar çırpmayı sürdürün. Kıvamın tuttuğunu anlamak için , karışımı olduğu kap içinde ters çevirin, karışım akmıyor ise kıvamı tam tutmuş demektir.
– Servis tabağı içine aldığınız merenginizi , bir çatal ile üzeri dalga dalga olacak şekilde dekor verebilirsiniz. Pürmüz ile üzerini yakmadan, dikkatlice renk verecek şekilde ısıyla renklendirip, taze meyveler ile servis edin. İsterseniz çikolata , karamel ya da frambuaz sosları da ile süsleyip, lezzeti pekiştirebilirsiniz

 

SUHEYL-BURCIN-03-632x459

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir