Kolay Çerkez Tavuğu

Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Ezilmiş ceviz ( 1 yemek Kaşığı )
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı tatlı pul biber

 Yapılışı

Öncelikle bir tencereye su koyuyoruz kaynasın, kaynadıktan sonra tavuk göğsümüzü 4’e kesip içine koyalım pişsin. Arada çatal ile kontrol edebilirsiniz pişmiş mi diye. Sarımsakları rendeleyelim. Bir kaseye yoğurtu koyalım, sarımsağı, ezilmiş cevizleri, biraz tuz ve pul biberimizi karıştıralım. Tavuk göğsü kaynadıktan / piştikten sonra, ki içine dikkat edin çiğ olmasın. Ben robota atıyorum, ama elinizle tek tek yolabilirsinizde. Yoğurt karışımı ve tavuk göğsünü karıştıralım. Ortaya enfes bir tat çıkıyor. Ben çok severek yapıyor ve yiyorum, çokta pratik. Umarım hoşunuza gider. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir