Gül ve Frambuazlı Kek

– Malzemeler:
• 175 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
• 275 gr (1 + 1/3 su bardağı) toz şeker
• 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı gül suyu (veya başka bir aroma, veya eleyebilirsiniz)
• Bir çimdik tuz
• 350 gr (2 buçuk su bardağı) kek un (bulamazsanız normal un da kullanabilirsiniz)
• 8 gr (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
• 125 ml (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı) kefir (oda sıcaklığında)
• 150 gr frambuaz (donmuş şekilde veya taze kullanın. Donmuş frambuazı çözdürmeyin)
• Sosu için: 100 gr (2/3 su bardağı) pudra şekeri, 2-3 yemek kaşığı su, bir damla pembe gıda boyası
– Yapılışı:
• Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.

• Kek kalıbınızı (tercihen görseldeki gibi teflon) bir parça yumuşak tereyağ veya margarin ile her yerini bolca ve güzelce yağlayın.

• Bir çırpma kabında tereyağ ve toz şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.

• Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.

• Tereyağlı karışıma teker teker ve yavaş yavaş yumurtaları ekleyin. Gül suyunu ekleyin.

• Unlu karışımı ekleyip çırpın, hemen sonra kefiri de ekleyin. Ve en son frambuazları ekleyip spatula ile karıştırın.

• Kalıbınıza güzelce döküp spatula ile yayarak üzerini düzleyin. (Karışım çok sıvı değil)

• Fırına verin. 50 dakika sonra ortasına kürdan batırın, ıslak çıkmıyorsa pişmiştir.

• Fırınınızı kapatın. Soğuyana kadar fırının içinde kalsın.

• Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın ve kekinizi ters çevirip kalıbından çıkardıktan sonra üzerine dökün.

• Donmuş frambuaz kırıklarıyla servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir