• Kek kalıbınızı (tercihen görseldeki gibi teflon) bir parça yumuşak tereyağ veya margarin ile her yerini bolca ve güzelce yağlayın.
• Bir çırpma kabında tereyağ ve toz şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.
• Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
• Tereyağlı karışıma teker teker ve yavaş yavaş yumurtaları ekleyin. Gül suyunu ekleyin.
• Unlu karışımı ekleyip çırpın, hemen sonra kefiri de ekleyin. Ve en son frambuazları ekleyip spatula ile karıştırın.
• Kalıbınıza güzelce döküp spatula ile yayarak üzerini düzleyin. (Karışım çok sıvı değil)
• Fırına verin. 50 dakika sonra ortasına kürdan batırın, ıslak çıkmıyorsa pişmiştir.
• Fırınınızı kapatın. Soğuyana kadar fırının içinde kalsın.
• Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın ve kekinizi ters çevirip kalıbından çıkardıktan sonra üzerine dökün.
• Donmuş frambuaz kırıklarıyla servis edin.