Çikolata soslu sütlaç tarifi

Çikolata soslu sütlaç tarifi malzemeler:

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 1.5 su bardağı yağsız süt
  • 1 paket jelatin ya da sade jöle
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı badem
Çikolata sosu için
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı yağsız ayran

Çikolata soslu sütlaç tarifi hazırlanışı:

  • Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün.
  • Küçük tencereye sütü dökün, üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin.
  • Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinleri eritin.
  • Şekeri ilave edip bir süre karıştırın.
  • Ardından pirinci koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelene kadar soğutun.
  • Tencerenin kapağını kapatıp soğutun.
  • Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye koyun.
  • Ayranı ilave edip karıştırın.
  • Orta ateşte biraz pişirin ve ateşten alın.
  • Soğuyan sütlacı servis tabaklarına ters çevirin.
  • Üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
  • Kıyılmış bademle süsleyin.
  • Dilerseniz Hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir