Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf Malzemeleri
1 adet yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
300 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağıŞerbeti için Malzemeler
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 yemek kaşığı ayırıp, yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın.

1 yaprak yufkadan 2 adet rulo elde edin.

Rulo şeklinde hazırladığını yufkayı 3 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları iç harç yukarıya bakacak şekilde dizin.

Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir