Antep Fıstıklı Islak Kek

Antep Fıstıklı Islak Kek Tarifi Malzemeleri:

* 1,5 su bardağı toz şeker
* 6 tatlı kaşığı kakao
* 4 yumurta
* 1 pk. vanilya
* 2,5-3 su bardağı un
* 3 çay bardağı sıvı yağ
* 1 pk. kabartma tozu
* 3 çay bardağı süt

Üzerine:

* Kırılmış antep fıstığı

Antep Fıstıklı Islak Kek Tarifi Yapılışı:

Kekimizin karışımını hazırlamamız için ilk işlem olarak yumurtalar, toz şeker, sıvı yağ ve sütü çırpma kabına alalım. Bu malzemeleri köpürene kadar ve hepsi iyice karışana kadar bir müddet çırpalım. Sonra bunlara sadece kakao ekleyip kakao karışana kadar bir süre daha çırpalım. Sonra da bu karışımdan 2 çay bardağı kenara ayıralım. Ardından da un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karışımı iyice çırpıp hazırlıyoruz. Keki pişireceğimiz borcamı önceden yağlayalım ve karışımı içine döküp ön ısılı 165 derece fırında keki pişirelim. Pişen keki fırından alıp üstüne çatal ile delik açalım ve sosu üzerine gezdirelim arkadaşlar. Sonra kırılmış antep fıstıklarını üzerine serpip servise hazırlayalım. Ve antep fıstıklı ıslak kek tarifi hazırdır. Afiyet olsun…

Not: Sosun çok olmasını istiyorsanız biraz daha fazla sıvı malzeme kullanabilirsiniz…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir