1. Yürüyüşe çıkmak doğal bağışıklığınızı güçlendirebilir.
2. Açık havada egzersiz yaptığınızda daha derin nefes alarak kaslarınıza ve beyninize daha fazla oksijenin gitmesini sağlarsınız.
3. Güneş ışınları sayesinde bedenimiz D vitamininden faydalanır.
4. Çalışmalar açık havada çok zaman geçiren çocukların akademik olarak daha başarılı olduklarını göstermektedir.
5. Çocuklar açık havada birlikte oynarken bire bir etkileşime girer, birlikte oyunlar yaratır, kendilerine taraf seçip insan ilişkilerini ve ‘sosyal’ becerilerini geliştirirler.
6. Açık hava aktiviteleri, aile bağlarını güçlendirmek için harika bir yoldur.
7. Doğada vakit geçirdiğinizde toprakta yaşayan bir tür doğal bakteri olan Mycobacterium vaccae’i soluyup içinize çekme olasılığınız artar. Bu da kaygınızın azalmasına yardım eder.
8. Doğada yalınayak yürüdüğünüzde, serbest elektronlar topraktan bedeninize geçer. Topraklanma denen bu etki, en güçlü antioksidanlardan biridir.
9. Temiz hava sindirim için çok yararlıdır.
10. Duygudurum testini kullanan araştırmalar doğanın ortasında zaman geçirmenin kaygı, depresyon, öfke, kafa karışıklığı ve yorgunluk düzeylerini düşürdüğünü göstermektedir.
11. Günışığı kalsiyum emilimini arttırır.
12. Doğada oynanan çeşitli oyunlara katılabilen çocuklar arasındaki akran zorbalığı önemli ölçüde azalma göstermektedir.
13. Çocuklar açık havada yapılan serbest oyun sayesinde hareket ederler. Hareket etmek giderek artan çocuk obezitesine karşı mücadelede önemli yer tutmaktadır.
14. Yapılan araştırmalara göre, yalnızca bir doğa manzarasına bakmak (onu izlemek) bile beyindeki denge ve mutlulukla ilişkili alanları aktive etmektedir.
15. Temiz hava almak solunum yollarınızda dolaşan bakterileri durdurmaktadır.
16. Yeşile, büyümekte olan canlı şeylere bakmak bile ruh halinizi olumluya çekmektedir.
17. Güneşten alınan D vitamini çocukların daha güçlü kemiklere sahip olmalarını sağlamaktadır.
18. Açık havada vakit geçiren çocuklar oynarken hayal güçlerini, yaratıcılık ve keşfetme becerilerini, dışarı çıkmayan çocuklardan daha fazla kullanır.
19. Kirlenmek cilt için faydalıdır.
20. 2008’de Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, deneye katılan kişilerin doğada 1 saat geçirdikten sonraki bellek ve dikkat performansları öncesine göre %20 artmıştır.
21. Açık havada yalınayak yürümek adrenal (böbrek üstü bezlerle ilgili) sağlığı desteklemektedir.
22. Virüs ve bakteriler havasız ortamlarda artar. Dışarı çıkarak, bakterilerin en yoğum bulunduğu kapalı ortamlardan uzak durabilirsiniz.
23. Doğada olmak sizi tazeler, ferahlatır.
24. Güneşten alınan D Vitamini kanser riskini azaltmaktadır.
25. Yapılan güncel çalışmalara göre miyop ve gözlük kullanımı açık havada vakit geçiren çocuklarda daha az görülmektedir.
26. Çocukların %89’u açık havada arkadaşlarıyla oynamayı TV seyretmeye tercih etmektedir.
27. Açık havada geçirilen vakit, küçük yaşta çocuğu olan annelerin zihinsel ve duygusal sağlığını desteklemektedir.
28. Açık havada yalınayak yürümek uykuyu iyileştirmektedir.
29. Araştırmalar doğa deneyiminin çocuklarda bilişsel gelişimi desteklediğini göstermektedir.
30. Çevre ve doğa aktivitelerini müfredatına dahil eden okullar standart matematik sınavlarında daha yüksek performans göstermektedir.
31. Bitkiler, haşereden korunmak için (phytoncides) ahşap özü salgılarlar. Ahşap özü, antibakteriyel ve antifungal etkisiyle bitkilerin hastalıkla savaşmasına yardım eder. Temiz hava soluduğumuzda havadaki ahşap özünü de solumuş oluruz.
32. Doğadaki deneyimler aile bağlarını güçlendirir.
33. Temiz hava sizi daha mutlu yapar çünkü mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin düzeyiniz soluduğunuz oksijen miktarına göre değişir.
34. Açık havada yalınayak yürümek elektromanyetik alanlardan korunmanıza yardım eder.
35. Ağaca tırmanırken ve açık havada çeşitli arazilerde dolaşırken beynimizin çok çeşitli ve geniş bir alanını aktivite etmiş oluruz.
36. Güneş ışığı, karaciğer fonksiyonlarını iyileştirerek toksinlerin yıkılması ve atıkların atılmasına yardım eder.
37. Temiz hava vücudunuzun bronşitle savaşmasına yardım eder.
38. Doğada olmak huzur duygusu verir.
39. Açık havada vakit geçirmek çocukları sakinleştirir, ilaç kullanma ihtiyacını azaltır.
40. Açık havada vakit geçirdiğimizde doğal bir toprak bakterisi olan Mycobacterium vaccaesoluma şansımız olur. Bu bakteri, yeni beceriler öğrenme kapasitesini geliştirir.
41. Açık havada yalınayak yürümek stres hormonunu azaltarak dinginliği arttırır.
42. Doğal, düzensiz ve zorlayıcı mekanlar, çocuğun riskleri tanıması, değerlendirmesi ve müzakere etmesine, böylece yeterlik ve güven geliştirmesine yardım eder.
43. Beyninize bir mola vermiş olduğunuz için doğada vakit geçirdikten sonra dikkatinizi daha kolay toplarsınız.
44. Açık havada kapalı mekanlara göre daha fazla ışık vardır. Işık, ruh halinize iyi gelir ve moralinizi yükseltmenize yardım eder.
45. Çalışmalar gösterir ki, ister bahçede çalışmak, ister çukur kazmak ya da çamurla oynamak gibi toprakla temasta bulunmak olsun çocuğun duygu durumunu olumlu etkilemekte, stres ve kaygılarını azaltmaktadır.
46. Norveçli araştırmacılar, bahçıvanlık işleri yapmaya başlayan orta-ağır derecede depresyonda olan kişilerin 12 hafta sonunda depresif belirtilerinde azalma yaşadıklarını keşfetmiştir.
47. Araştırmalar doğada yaşanan deneyimlerin çocukların duygusal gelişimlerini olumlu etkilediğini göstermektedir.
48. Güneşten alınan D Vitamini kalp krizi ataklarına karşı koruyucudur.
49. Temiz hava akciğer hava yolunun genişleyip tamamıyla dolmasına yardım eder.
50. DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) olan çocuklar açık hava aktivitelerinden sonra dikkatlerini daha iyi odaklayabilirler.