-
Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün.
-
Küçük tencereye sütü dökün, üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin.
-
Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin.
-
Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinleri eritin.
-
Şekeri ilave edip bir süre karıştırın.
-
Ardından pirinci koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
-
Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelene kadar soğutun.
-
Tencerenin kapağını kapatıp soğutun.
-
Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye koyun.
-
Ayranı ilave edip karıştırın.
-
Orta ateşte biraz pişirin ve ateşten alın.
-
Soğuyan sütlacı servis tabaklarına ters çevirin.
-
Üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
-
Kıyılmış bademle süsleyin.
-
Dilerseniz Hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.