-
Yumurta, sıvı yağ, su, limon suyu, yoğurt, tuz ve un karıştırılarak çok sert olmayacak bir hamur yoğurun.
-
Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
-
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
-
Kopardığınız bu parçaları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
-
Hamurların aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
-
Hepsini birden aynı anda açıp inceltin.
-
Yufkaları iki iki ayırıp çevresinin yarısına yuvarlak olacak şekilde hafif yağla tel tel açtığınız kadayıftan ve cevizden serpip sıkı bir şekilde rulo yapın.
-
Ruloları 1-2 cm genişliğinde kesip yan çevirip tepsiye dizin.
-
Üzerine erittiğiniz tereyağ ve margarin karışımını döküp 180 derecede kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatın.
-
Sarmalar ılık, şerbet sıcakken üzerine dökün. Toz fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.