ANTEP FISTIKLI ÜÇGEN KURABİYE

Malzemeler
200 gr tereyağı
90 gr pudra şekeri
250 gr un
50 gr kakao
Üzeri için
50 gr iri çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapında sığ bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt konmuş tepsiye elinizle bastırarak yayın. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstığını serpip elinizle hafifçe bastırın. Bıçakla 16 eşit dilime kesin (hamuru tepsiye değmeyecek şekilde yarısına kadar kesin). Sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleri iyice kesin. Servis yapın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir