İftarda her gün et mi yiyeceğiz?Arada sırada sebze severlerin de gönlünü hoş tutmak lazım.Mayıs ve Haziran aylarında bize en taze yüzlerini gösteren kabakları ramazan sofralarımıza davet etmenin zamanı geldi…Bol vitaminli aynı zamanda oldukça hafif olan Kabak Yemeğini sizlerde iftar sofralarınızda kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakların kabuklarını kazıyın, arzuya göre tamamen soyun. Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz kabakları iri küpler halinde doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesin.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Domates küplerini ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin.
Doğranmış kabakları tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak suyu üzerlerine gezdirin.
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pirinçleri katın. Kabak yemeğini, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde kuru nane ekleyip kapağını kapattıktan sonra ocaktan alın.
Oda sıcaklığında ılık bir hal alan kabak yemeğini incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
AFİYET OLSUN:)