- 6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet domates
- 8 adet yeşil biber
- 4 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı salça
- sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 200 gr çekilmiş et
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin.Patlıcan ve biberleri fırın tepsisine yerleştirip fırında kızartın. Daha sonra Elena Max Mutfak Robotunda çekilmiş soğanları ayrı bir tencerede kavurun , kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Fırında kızarttığınız patlıcanların ortalarını keserek MİLANO Pizza Tavası‘na yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Milano Pizza tavanızı 5. kademeye getirerek 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun..