3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı soğuk süt
İçi için Malzemeler
130 gr. güllü lokum
Üzeri için Malzemeler
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Gül lokumlarını ortadan ikiye kesip kenara alın.
Un, pudra şekeri, kabartma tozu, tereyağı ve vanilyayı parçalayıcıda kum kıvamına gelinceye kadar iyice çekin ardından yumurtayı ekleyin ve çekmeye devam edin. Hamur henüz birleşmediyse üzerine azar azar süt ekleyip parçalayıcıda çekmeye devam edin.
Hamur hazır olunca avuç içi büyüklüğünde hamur parçası koparıp içine yarım gül lokumu koyun ve kapatıp yuvarlak toplar yapın ve fırın tepsisine dizin. Tüm hamur topları hazır olunca 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeler ılıkken üzerlerine pudra şekeri serpip soğuk servis edin.