İşte balın müthiş faydaları

  • Vitamin ve mineral kaynağıdır: Bal, bağışıklık sistemi de olmak üzere vücuda birçok faydası olan C vitamini, kalsiyum ve demir kaynağıdır. Kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur. Peki Balın diğer faydaları nelerdir?
    Kırmızı kan hücrelerini artırır;
    Ballı su içmek kanınıza oksijen katacağından kırmızı kan hücre sayısını artırır. Bu da vücudunuzun üreticiliğini destekler ve bakterilere karşı koruma sağlar.
    Birçok medikal kullanımı vardır;
    Antibakteriyal özelliği kanıtlanan bal, aynı zamanda bir dezenfektan olarak da kullanılır. Yapılan klinik testlerde saf balın, ülser ve bazı yaraları iyileştirmede %99’luk başarı oranı saptanmıştır.
    Prebiyotiktir;
    Bal, prebiyotik olarak da kullanılabilir. Ama bu yoğurtta bulunan probiyotiklerle karıştırılmamalıdır. Prebiyotikler vücuttaki yararlı bakteri sayısının artmasına yardımcı olur.
    Cildi iyileştirir;
    Deride oluşan dermatit ve kepek gibi sorunları iyileştirir. Balı tedavi amaçlı kullanmanın kaşıntıyı yatıştırdığı ve aynı zamanda saç kaybını önlediği kanıtlanmıştır.
    Öksürük ilacı olarak kullanılabilir;
    Özellikle çocuklarda tıkanıklığı çözdüğü görülmüştür. Boğazı yumuşatmaya yarayan etkisiyle özellikle uyumadan önce yediğinizde gece öksürüklerinden korur.
    Alerjik semptomları azaltır;
    Aşıların koruma yöntemiyle aynı şekilde alerjilerden korur. Vücuda verilen düşük miktarda alerjenle, vücutta bağışıklık oluşturulması mümkündür. Bal sayesinde küçük çaplı alerjik reaksiyonlardan korunmak mümkündür.
    Kanseri uzaklaştırır;
    Bal bünyesinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır. Her kanser türü üzerinde klinik olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen özellikle sigara içenlerde ve kadınlarda etkili olduğu gözlenmiştir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir