Hamur için malzemeler:
Kullandığımız malzemelerle 4 kişi rahatça doyabilir. Malzemeleri arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Sos kullanmak istemezseniz, hazır ketçap kullanabilirsiniz.
Sos Malzemeleri:
Üst Malzemeleri ;
Öncelikle mayayı küçük bir kaba koyalım ve çok az miktarda suyla karıştırıp iyice eritelim.
Unumuzu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun kenarlarına biraz tuz serpelim (ortaya tuz dökmeyelim) ve un havuzunun ortasına suda erittiğimiz mayayı dökelim.
Ardından sıvı yağı ilave edelim ve yavaş yavaş ılık suyu ilave edip pizza hamurunu yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi yumuşaklığına yakın, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Yoğurma işlemini bitirince, pizza hamurunun üzerini kapatalım ve 10 dakika mayalandıralım.
Hamur mayalanırken biz sosu hazırlamaya başlayalım.
Sos için;
Malzeme listemize, göre bir kaseye salçayı dökelim, ardından sıvı yağı, pul biberi ve kara biberi dökelim. İsterseniz birazcık nane ve kimyon da ekleyebilirsiniz.
Tuzu da ekleyip hepsini iyice karıştıralım. Sosu hazırlama işlemi bitti.
Sonra pizzamızın üst malzemelerini doğrayıp, pizzamızı hazırlamaya başlayalım.
Mayalanmış pizza hamurunu merdane ile açalım ve hafifçe yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
Pizza tepsisini, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırına sürelim ve 5 dakika ön pişirme yapalım, böylece pizzamız daha lezzetli olacaktır.
5 dakikak sonra fırından çıkaralım ve hamurun üzerine sosu dökelim ve güzelce yayalım.
Sonra, rendelenmiş kaşar peynirini, sucuğu, mantarı ve kullanmak istediğimiz bütün malzemeleri ekleyelim ve 180 derecelik fırına tekrar atalım.
Pizzamızın üst malzemeleri piştiği zaman pizzamız servise hazırdır.