İnce telli saçlar için bakım önerileri

Hassas yapılı ve sönük gözüken ince telli saçların bakımı ekstra özen ister. Saçların zarar görmemesi ve hacim kazanması için bakım yaparken doğru yöntemleri izlemen gerekiyor. İşte ince telli saçlar için hayat kurtarıcı bakım önerileri…

Saç bakım kremini ihmal etme
Şampuandan sonra mutlaka krem kullan. Onaran ve hacim veren saç bakım kremleri, saçların hafiflemesini sağlayarak daha dolgun gösterecek.
Kremi saçlarına masaj yaparak uyguladıktan sonra birkaç dakika bekletip ılık suyla yıka.
İnce telli saçlar oldukça hassas olduğu için kuruturken de ayrı bir özen ister. Bu yüzden saçlarını kuruturken fön makinesini orta ayarda çalıştır.
Bırak saçların hafif nemli kalsın.
Kullandığın şampuan, krem, sprey, köpük gibi ürünlerin dolgunluk verici özelliğe sahip olmasına dikkat et. Bu şekilde saçların ekstra hacim kazanacak ve saç modelin gün boyunca kalıcı olacak.
Kısa kesimler ideal
Kısa ve küt kesimler ince telli saçların daha hacimli görünmesini sağlar. Önleri katlı kesimlerle de saçlarına hacim kazandırabilirsin. Saçını ayırdığın yönü değiştirmek de etkili bir yöntem olabilir.
Hafif dalgalı modelleri tercih et
Cansız ve sönük duran saçlarını saç köpüğüyle hacimlendirdikten sonra maşayla hafif dalgalar yap. Farklı dokular saça hareket kazandıracak ve saçların daha dolgun gözükecek.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir