Zeytinli Açma

Zeytinli Açma Malzemeleri
600 gr. un
250 ml. su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr.
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml. sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr. tereyağı – eritilmiş

İçi için Malzemeler
50 gr. zeytin ezmesi

Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı

Tüm malzemeyi yoğurun ve yuvarlak hamurlar yapıp tezgahta 1 saat mayalandırın.

Ardından yuvarlakları rulo şeklinde açın, yassılaştırın, içine zeytin ezmesi sürün ve sararak ince uzun bir hamur elde edin.

Hamuru açma gibi yuvarlak şeklini verin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir