YULAFLI KURABİYE

MALZEMELER

  • 16 yemek kaşığı yulaf ezmesi.
  • 100 g ceviz.
  •  1 tutam zencefil.
  • 125 g tereyağı
  • 1 adet yumurta.
  • 5 yemek kaşığı un.
  • 7 yemek kaşığı şeker.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 paket kabartma tozu.

HAZIRLANIŞI

  1. Oda sıcaklığında bekletilen 125 g tereyağı geniş bir kaba alınır. Üzerine 1 adet yumurta kırılır ve özleşene kadar yoğurulur.
  2. Özleşince 7 kaşık şeker, 5 kaşık un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 16 kaşık yulaf ezmesi eklenir. Zencefil konur ve rondodan çekilen ceviz ile yoğurulur. Hamurun kıvamı cıvık olacaktır.
  3. Elde gelişi güzel şekil verilerek üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
  4. Pişme süresi 10 dakikadır. Her fırında bu sürenin değişeceğini unutmayınız.
  5. Kurabiyeleri, çatlamamaları için fırını kapadıktan sonra 10 dakika kadar fırın içinde bekletiniz…
AFİYET OLSUN…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir